Binnenland

VIVA nomineert D66-wegloper Wassila Hachchi voor ‘favoriete VIVA-vrouw 2016’

04-10-2016 13:21

LOL. Vakblad voor Oude Meisjes, de VIVA, presenteert jaarlijks de VIVA-400. Een lijst van 400 vrouwen die iets hebben gepresteerd. Naar VIVA-maatstaven dan, op wat topsporters en zakelijk succesvolle vrouwen na sterft de lijst van mutsige types die meisjescolumns schrijven, iets met diversiteit doen, coach zijn, kortom, boterzacht vrouwtjesgetuttel in een zelffeliciterend lijstje. Eigengleufdunk stinkt niet, zullen we maar zeggen.

Maargoed, wat krijg je als VIVA-meisjes, met de diepgang van een vogelbadje in de zon, ieder jaar weer ergens 400 min of meer nuttige vrouwen vandaan moeten toveren en dat dan ook nog met zo veel mogelijk exotische namen (want ‘diversiteit’)? Dan krijg je hele domme fouten. Wassila Hachchi dus. De meisjes zetten serieus een door het volk in de Tweede Kamer gekozen vrouwmens op de lijst, die vervolgens haar plicht verzaakte, geen tekst en uitleg gaf, volledig wachtgeld incasseerde en bleek te liegen over haar medewerking aan de Clinton-campagne. Of, in VIVA-mutsenjargon, ‘een beetje zwijgzaam was’ over haar niet-bestaande baan:

Toen oud-Kamerlid Wassila Hachchi een baan kreeg aangeboden in het campagneteam van Hillary Clinton, besloot ze haar lidmaatschap bij D66 op te zeggen en ervoor te gaan. Nu maakt ze de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dichtbij mee, al is ze daar wel een beetje zwijgzaam over. Ze werkte tien jaar voor D66 en werkte eerder voor onder meer het ministerie van Defensie en Economische Zaken.

Nou, weten we meteen hoe serieus we dat lijstje moeten nemen. U kunt ook stemmen op Wasiel, is misschien een leuke opsteker voor de vrouw, en supejjjr-inspirerend voor de VIVA-grietjes.

Reactie van VIVA

Gisteren is de lijst met de genomineerden van de VIVA400 van 2016 bekend gemaakt. Voor de negende keer op rij bood VIVA de gelegenheid om inspirerende vrouwen te nomineren. Sinds 4 juli j.l. stond de nominatietool live en ontvingen we ruim duizend aanmeldingen, waaronder ook nominaties voor oud-Kamerlid Wassila Hachchi. VIVA is op de hoogte van de speculaties rondom haar vertrek bij D66 en haar werkzaamheden voor het campagneteam van Hillary Clinton in de Verenigde Staten. Maar omdat dit tot op heden slechts speculaties betreffen, heeft de redactie van VIVA besloten haar op te nemen in de VIVA400-lijst vanwege haar carrière pad van de afgelopen jaren en omdat zij voor anderen een inspirerende vrouw is.

‘Speculaties’, okee. Verder inderdaad heel inspirerend, je Kamerlidmaatschap laten vallen zonder tekst en uitleg en volop wachtgeldharken. Hachchi werd zelfs bijna door D66 geroyeerd om dit wangedrag, maar stapte net op tijd zelf op als lid. Maargoed, dit gedrag voldoet volgens VIVA dus aan de Top-400-criteria “ze vallen op in hun vakgebied vanwege hun succes, doorzettingsvermogen en uiteraard talent!”