TPOok!

 
Binnenland

Terreur tegen Nederlandse cultuur: standbeelden in Hoorn vernield

Anti-koloniale terreurgroep eist 'gerechtigheid' via vernielingen

De ‘actiegroep de Grauwe Eeuw’ heeft in de nacht van maandag op dinsdag meerdere beelden beklad in Hoorn. Volgens het Noordhollands Dagblad zijn onder meer het beeld van Jan Pietzerszoon Coen, de buste van Bontekoe en het ‘museum Halve Maen’ beklad.

Volgens de actiegroep is de verheerlijking van de Gouden Eeuw ongepast. De Grauwe Eeuw wil dat Nederland het ‘echte verhaal’ van die periode gaat vertellen. Volgens de actiegroep bestaat die uit landroof, grondstoffenroof en genocide.

Bontekoe en JP Coen moeten het ontgelden omdat ze volgens de groep Indische genocide op hun geweten hebben. Ook de Halve Maen – het schip waarmee Henri Hudson Manhattan ontdekte – zou naar volkerenmoord verwijzen.

(ANP)

Al eerder eisten deze cultuurterroristen het aanpassen van Utrechtse straatnamen, hetgeen toen door de gemeente Utrecht werd afgedaan met “LOL, nee ga weg”. Of nouja, woorden van gelijke strekking. Zoals gewoonlijk voor moralistische ‘correcte’ mensen werd deze weigering beantwoord met dreigementen. De actiegroep zei toen, uiteraard beslist lafjes anoniem: “Wij zien ons door uw antwoord gedwongen om over te gaan tot acties tegen uw commissie en tegen de koloniale verheerlijking in deze stad.”

Dat ging dus om Utrecht, kennelijk hebben de historisch gekwetste vandalen het vannacht op zich genomen om Nederlands cultureel erfgoed in Hoorn te vernielen. De rechtstaat wordt dus met voeten getreden door types die menen dat zij middels eigenrichting een vorm van ‘gerechtigheid’ zullen krijgen. Ook deelt de groepering een printbaar sjabloon via social media waarmee mensen zelf vandalisme kunnen aanrichten op gebouwen en monumenten die volgens de organisatie kapotgeterroriseerd dienen te worden.

(TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.