Doneer aan TPO
 

Bonusquote: slachtoffer mogelijk antisemitische steekpartij legt failliet Nederlandse rechtstaat uit

'Justitie wil de ernst niet inzien, heeft geen interesse in mogelijk antisemitisch motief'

Door: , 20:43, 30 oktober 2016

'Justitie wil de ernst niet inzien, heeft geen interesse in mogelijk antisemitisch motief'

 

“Het valt me op dat politie, aanklager en rechters helemaal niets hebben gedaan om de ernst van de aanval in te zien. Ik had dood kunnen zijn, het mes had me maar iets anders moeten raken. Ik ben er ook erg van geschrokken dat het systeem geen enkele interesse lijkt te hebben in het mogelijk antisemitische motief van de dader. Het is nog steeds onopgehelderd waarom de aanvaller op dezelfde avond twee koosjere restaurants binnenging.”

 

In mei werd een vrouw zomaar voor de lol neergestoken door een ‘verwarde man’. De vrouw zat te eten in een koosjer restaurant te Amsterdam-Buitenveldert, de ‘verwarde man’ liep het restaurant binnen en besloot een mes in de rug van de vrouw te steken. De dader werd gepakt en onlangs veroordeeld: hij mag een jaar lang naar een psychiatrisch ziekenhuis naar eigen keuze en moet 1500 euro schadevergoeding betalen. Dus over niet al te lange tijd staat hij weer fijn buiten, om gewoon nog meer mensen neer te steken.

Dat de vrouw bijna dood was deed voor de rechters kennelijk niet ter zake, net zo min het kennelijk helemaal niemand wat kon schelen dat de aanval werd gepleegd in een Joods restaurant. En er dus zomaar een antisemitisch motief kan zijn.

Huiskamerquizvraag: stel iemand in een halal restaurant zomaar wordt neergestoken. Zou het dan ook niemand uitmaken of de aanval plaatsvond in een islamitisch restaurant?

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace