Doneer aan TPO
 

Ook Zweedse toestanden in Nederland: terugkeerjihadi’s krijgen geld, woning, opleiding

Boterzachte aanpak van islamitische terroristen

Door: , 10:15, 30 oktober 2016

Boterzachte aanpak van islamitische terroristen

Elsevier interviewde Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof, en alle ferme taal over preventie en aanpak ten spijt: islamitische terroristen die voor ISIS naar het kalifaat reisden, kunnen uiteindelijk gewoon het warme welzijnsbad induiken. Okee, “wie terugkeert zal eerst strafrechtelijk worden vervolgd voor deelname aan een terroristische organisatie.” Maar daarna kan het begripvolle herintegrerende gratisgeldfeest beginnen, als de jihadi in kwestie belooft voortaan geen geweld meer te gebruiken. Elsevier:

 

Schoof: “We willen inzetten op deradicalisering. Daar hebben we, naar Duits voorbeeld, een exit-programma voor.” Daarbij zullen er onder meer gesprekken met familieleden worden gevoerd onder leiding van een coach. Wie geweld afzweert, krijgt onder meer na de vrijlating hulp bij het vinden van woning, werk en een opleiding. Schoof benadrukt dat de aanpak vooral is gericht op ‘risicoreductie’, en dat de hulp bij het vinden van een huis, baan en op­leiding een bijkomstigheid is.

 

Familieleden. Een ‘coach’. Juist ja. Het doet sterk denken aan de Zweedse ‘aanpak’ van mensen die, wij herhalen, bewust en uit zichzelf afreisden naar het kalifaat van ISIS omdat zij het met de ideeën van deze islamitische terreurgroep eens zijn. Nouja, als wij maar lief zijn voor geradicaliseerde jihadisten die na een paar jaar cel beloven het noooooooit meer te doen, dan zijn zij vast ook lief voor ons. Toch?

 
 
   

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace