TPOok!

 
Opinie

Ook Zweedse toestanden in Nederland: terugkeerjihadi’s krijgen geld, woning, opleiding

Boterzachte aanpak van islamitische terroristen

Elsevier interviewde Nationaal Coƶrdinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof, en alle ferme taal over preventie en aanpak ten spijt: islamitische terroristen die voor ISIS naar het kalifaat reisden, kunnen uiteindelijk gewoon het warme welzijnsbad induiken. Okee, “wie terugkeert zal eerst strafrechtelijk worden vervolgd voor deelname aan een terroristische organisatie.” Maar daarna kan het begripvolle herintegrerende gratisgeldfeest beginnen, als de jihadi in kwestie belooft voortaan geen geweld meer te gebruiken. Elsevier:

 

Schoof: “We willen inzetten op deradicalisering. Daar hebben we, naar Duits voorbeeld, een exit-programma voor.” Daarbij zullen er onder meer gesprekken met familieleden worden gevoerd onder leiding van een coach. Wie geweld afzweert, krijgt onder meer na de vrijlating hulp bij het vinden van woning, werk en een opleiding. Schoof benadrukt dat de aanpak vooral is gericht op ā€˜risicoreductieā€™, en dat de hulp bij het vinden van een huis, baan en opĀ­leiding een bijkomstigheid is.

 

Familieleden. Een ‘coach’. Juist ja. Het doet sterk denken aan de Zweedse ‘aanpak’ van mensen die, wij herhalen, bewust en uit zichzelf afreisden naar het kalifaat van ISIS omdat zij het met de ideeĆ«n van deze islamitische terreurgroep eens zijn. Nouja, als wij maar lief zijn voor geradicaliseerde jihadisten die na een paar jaar cel beloven het noooooooit meer te doen, dan zijn zij vast ook lief voor ons. Toch?

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.