Wéér een dode door hoogbejaarde spookrijder, slachtoffer van Grijze Golf des Doods

31-10-2016 11:07

Er is wederom een dode gevallen omdat een hoogbejaarde zonder dat hem/haar ook maar een strobreed in de weg werd gelegd een auto mocht besturen op basis van een rijbewijs dat tientallen jaren eerder ooit eens is gehaald. In het Limburgse Maasbracht kwam zondag een 58-jarige motorrijder om het leven omdat een 88-jarige wegmoordenaar aan het spookrijden was. De 88-jarige moordenaar in kwestie raakte gewond.

Dit slachtoffer is al de zoveelste in een lange reeks van doden die vallen dankzij seniele MAX-kijkers in het verkeer. Ondanks het feit dat ouder worden vaak met functieverlies gepaard gaat en dat een rijbewijs uit 1763 totaal niet meer is toegepast op verkeersregels in de 21ste eeuw is er nog altijd geen enkele drempel voor bejaarden (lees: iedereen boven de 41) om in een auto te stappen en vervolgens dood en verderf te zaaien.

Onlangs nog trokken verkeersorganisaties aan de bel omdat een Grijze Golf des Doods het land inmiddels overspoelt.

Een goede oplossing om het aantal verkeersmoorden door bejaarden terug te dringen zou een verplichte jaarlijkse halfjaarlijkse kwartaal maandelijkse verkeerskeuring voor alle MAX-leden, 50plus-stemmers, bewoners van bejaardentehuizen, NPO-kijkers, NRC-lezers en de rest van de Nederlanders boven de 41 zijn.

De auteur van dit artikel is 40 jaar oud.