Binnenland

Man wil PVV-aanhang uitroeien, man krijgt doodsbedreigingen, neemt niks terug

18-11-2016 19:39

De 52-jarige Arnhemmer Mark van Zon plaatste onderstaande tweet eerder vandaag:

screen-shot-2016-11-18-at-3-09-22-pm

Na deze oproep tot het uitroeien van PVV-aanhang, kreeg Van Zon flink wat reacties, waaronder doodsbedreigingen. Aan De Gelderlander laat deze beslist fatsoenlijke, respectvolle burger weten geen spijt te hebben van zijn bericht, ook al is de tweet inmiddels schielijk verwijderd.

Mijn tweet moet je ook niet letterlijk nemen. Zie het als een statement. Een provocatie. Een oproep aan de aanhang van Wilders om zich te gedragen. Ik vind dat we terug moeten naar een maatschappij waarin niemand wordt uitgesloten en waarin we gewoon met elkaar kunnen praten.

Hoe het willen uitroeien van mensen die anders denken dan jijzelf, moet leiden tot minder uitsluiting en meer met elkaar praten, is niet duidelijk. PVV-leider Geert Wilders, die terechtstaat voor de aanmerkelijk vreedzamer uitspraak ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen? Dan gaan we dat regelen’, sprak zijn verbijstering uit over de wens zijn achterban uit te roeien.

Hoewel de politie zomaar op huisbezoek komt bij burgers die zonder enig dreigement op social media laten weten tégen de komst van een AZC te zijn, is vooralsnog geen diender aan de deur geweest bij Mark van Zon na zijn geweldsoproep.

Diverse twitteraars gaven aan aangifte te doen of te hebben gedaan tegen Mark van Zon.