Binnenland

LOL: Amsterdam gaat stad schoonmaken, trekt ruim 11 miljoen euro uit

23-11-2016 12:40

Oud-directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum waarschuwde twee jaar geleden al: door de toenemende bezoekersstroom wordt Amsterdam “vies, vuig en te vol”. Aan de viesheid gaat de stad nu iets doen met het Aanvalsplan Schoon Amsterdam 2017, maakte het stadsbestuur woensdagochtend bekend.

Het plan houdt in dat er jaarlijks 11,2 miljoen euro beschikbaar komt voor extra maatregelen om de stad schoner te maken. Het aanvalsplan kent tien maatregelen, waaronder de inzet van ‘plusteams’ voor extra schoonmaakrondes in buurten die het viest zijn.

Verder komen er duizend afvalbakken bij, worden plekken waar altijd zwerfvuil ligt aangepakt en wordt graffiti weggehaald. Fastfoodketens moeten meer doen om troep tegen te gaan en in drukke straten zoals de Zeedijk en de Ferdinand Bolstraat gaan meer handhavers surveilleren. Ten slotte moet na de tien grootste evenementen, zoals Koningsdag en Gay Pride, de stad binnen een dag weer schoon zijn.

(ANP)

Hahahaha. Schattig. Megalomaan poppendorpje Amsterdam gaat meer BOA’s inzetten om toe te zien op propjeswerpen en patat-droppings. Wij hebben een beter idee: op de Wallen komt een vrijstaat. Alles mag. Bierfietsen, portiekkotsen, nutella-tenten, hoeren, blowen, vrijgezellenfeesten, roedels stonede Italianen op huurfietsen, vrije horecatijden, alles. Die truttige mode-ateliertjes die er in het kader van de gentrificatie kwamen, rot toch op.

En buiten de Wallen gaat de gemeente he-le-maal Singapore met keiharde maatregelen en loeizware straffen. Kliko-fascisme. Maandsalaris boete voor een peuk op straat gooien. Wildplassen = piemelamputatie. Een fietsrijbewijs moet er komen, wie zonder fietsausweis door de stad kart, mag door medeburgers zonder meer in de gracht verzopen worden.

Helemaal win-win: de toeristen een pretpark waar ze de stad veel geld en beheersbare overlast opleveren. De Amsterdammers een schone en rustige leefomgeving. Kan die 11 miljoen besteed worden aan, och wij noemen eens een dwarsstraat, het opruimen van de mocro maffia ofzo.