TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Uniformverbod militairen versoepeld

Uniform mag voortaan aan in dienst- of privéauto

Het verbod voor militairen om in het openbaar een uniform te dragen is iets versoepeld. Defensiepersoneel mag het uniform voortaan aanhouden in de dienst- of privéauto. Dat heeft het ministerie van Defensie maandag laten weten.

De maatregel werd in september 2014 genomen vanwege een verhoogde dreiging door jihadstrijders. Deze dreiging is er nog steeds, benadrukt een woordvoerder. Het uniform mag daarom nog steeds niet worden gedragen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Omdat het risico voor militairen die met een auto reizen kleiner is, mag het uniform daar wel aanblijven. Personeel hoeft daardoor minder te wisselen van uniform naar burgerkleding en andersom.

De militaire vakbond AFMP pleitte er in juli voor om personeelsleden zelf de keuze te geven om het uniform wel of niet te dragen. Een grote meerderheid van de leden van de AFMP zou vóór het reizen in uniform zijn, zowel tijdens dienstreizen als woon-werkverkeer.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.