Buitenland

Scholen als special snowflake-kwekerijen: kleuren in plaats van cijfers

21-12-2016 16:53

Nou, mocht u zich zorgen maken over het vrijwel non-existente incasseringsvermogen van de millennials, maak dan uw borst maar nat. In het kader van de ‘iedereen is een winnaar en meedoen is belangrijker dan winnen’ zwakzinnigennivellering, is er nu een Zwitsers bewaarschooltje dat werkt met kleuren in plaats van met cijfers.

Bruin is dus beroerd, oliedomme of luie kinderen krijgen bruin. Maar de onderwijzers willen ‘de blik naar boven richten’, dus die zien dat anders:

De kinderen kunnen naast de kleur bruin ook een ‘groen’, ‘oranje’ of ‘geel’ krijgen. En over die kleuren is lang nagedacht. Die kleuren corresponderen namelijk met de groeistadia van bloemen.

Zo staat bruin voor de aarde en daar kan uiteindelijk iets heel moois groeien, weten ze op de school. Groen betekent: het lukt mij gedeeltelijk, ik moet nog even oefenen. Met een ‘oranje’ weet je dat je het al goed kunt en het geel van een bloem betekent: ik beheers de stof.

Nou, als je daar geen pocketnarcisten met totaal onvermogen tot het omgaan met tegenslag evenwichtige volwassenen mee opvoedt, weten wij het ook niet meer. Wij geven dit plan een geel, omdat we voorzien dat antiracimemensen aanstoot gaan nemen aan de associatie “bruin = enorme prutser”. Dus krijgen de sneewvlokjesfluisteraars ruzie met de Brown Flakes Matter-gekkies en dan kunnen wij met popcorn en cola de implosie van Deugen waarnemen.