TPOok!

 
Buitenland

Afghaanse met 5 kinderen eist verblijf in België, want Duitse opvang is ‘mensonwaardig’

Raad voor Vreemdelingenbetwistingen overruled met deze uitspraak de Dublinakkoorden

België mag een Afghaanse vrouw met vijf kinderen niet terugsturen naar Duitsland, omdat daar een “menswaardige opvang” niet is gegarandeerd. Dat heeft de Belgische Raad voor Vreemdelingenbetwistingen bepaald, aldus Belgische media vrijdag.

Het gezin had asiel gevraagd in Duitsland maar was doorgereisd naar België. Volgens de zogenoemde Dublin-afspraken tussen EU-landen mogen asielzoekers worden teruggestuurd naar het land waar zij oorspronkelijk asiel hebben gevraagd. Duitsland ging daar in dit geval ook mee akkoord, maar de vrouw ging in beroep.

De Belgische raad ging mee met de argumenten van de vrouw dat asielcentra in Duitsland overbevolkt zijn en dat vrouwen en kinderen in tenten of containers terechtkomen met beperkt sanitair en zonder enige vorm van privacy.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.