Binnenland

Hulpverleners in steden beschoten met zwaar vuurwerk

01-01-2017 00:30

Het nieuwe jaar werd in verschillende steden ingeluid met zwaar vuurwerk, gericht op hulpverleners. Agenten hebben op oudejaarsavond in Amsterdam twee mensen opgepakt die vuurwerk op hen afschoten. De twee worden verdacht van poging tot zware mishandeling. Ze richtten hun vuurwerk op de politiemensen in Amsterdam-West.

Ook in Leiden werden hulpverleners beschoten, zo meldt Omroep West. Daar werden brandweerlieden bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens het blussen van een containerbrand. De politie moest er aan te pas komen om de brandweer het werk te kunnen laten doen.

Utrecht met oudejaarsavond

In Utrecht zijn op oudejaarsavond brandweerlieden met vuurwerk bekogeld. Ze bleven ongedeerd, maar de brandweer doet wel aangifte bij de politie, liet een woordvoerder weten.

De Utrechtse brandweer moest op de laatste dag van het jaar diverse keren uitrukken, onder meer voor autobranden. De afgelopen dagen zijn in en rond de stad Utrecht meerdere verdachte autobranden geweest.

Een 17-jarige jongen zit vast in verband met een autobrand op donderdagavond. Hij werd vrijdagavond opgepakt omdat hij op de Doctor Max Euwestraat een auto zou hebben aangestoken. De politie heeft een tweede verdachte op het oog.

Brand in voormalige brandweerkazerne

n een voormalige brandweerkazerne in Rijswijk (Zuid-Holland) heeft op oudejaarsavond brand gewoed. Het vuur begon buiten in een vuilcontainer en sloeg over naar het pand, vertelde een woordvoerder van de brandweer. “Of het opzet was of bijvoorbeeld een verdwaalde vuurpijl weten we nog niet”, zei hij.

(TPO/ANP)