TPOok!

 
Binnenland

Oudjaarsvernielingen Vlissingen ‘wraak van Marokkaanse jongens’

Buurtbewoners zwijgen uit angst

De zorgvuldig geplande, hevige rellen in het Zeeuwse Vlissingen rond de jaarwisseling zijn deel van een wraakactie door Marokkaanse jongens, zegt Chris van Wezel van Stichting Droom tegen Omroep Zeeland.

Van Wezel liet de Marokkaanse jongens afgelopen zomer in het gebouw van Droom voetbal kijken, maar dat ontaardde op de tweede dag al in vernielingen. Hij zette ze eruit en gaf aan dat ze niet meer welkom waren. Sindsdien zijn er regelmatig vernielingen aan het pand:

“Ook rond de Kerst zijn er weer ruiten ingegooid. Allemaal erop gericht om wraak te nemen, want dat is het. Daarom hebben wij ons gebouw tijdens de jaarwisseling bewaakt met vrijwilligers en ervoor gezorgd dat het hele gebouw verlicht was.”

De meeste bewoners van de getroffen Bloemenbuurt zijn te geïntimideerd om zich uit te spreken, zo blijkt als Omroep Zeeland poolshoogte komt nemen. Slechts een enkeling zegt waar het op staat:

De bewoners van de Bloemenbuurt die met Omroep Zeeland hebben gesproken stellen allemaal dat het gaat om een groep van jonge jongens, overwegend van Marokkaanse afkomst. “Ja het klopt. Het is een bepaalde groep.” Maar in meer details treden, dat willen de buurtbewoners niet.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.