TPOok!

 
Binnenland

Verkiezing ‘Zaankanter van het Jaar’ gestaakt na ophef over Tuigvlogger

Noord Hollands Dagblad maakte kapitale fout met nominatie Ilgun

Het Noord Hollands dagblad heeft de jaarlijkse Zaankanter van het Jaar-verkiezing gestaakt. Op social media was ophef ontstaan over de nominatie van tuigvlogger Ismail Ilgun, die afgelopen zomer veel onrust veroorzaakte met zijn vlogs waarin hij en zijn kameraden onder meer mensen van hun fiets trapten, de politie treiterden en raadslid Juliette Rot, die streed tegen de overlast door Ilgun, zwaar bedreigde. Veel mensen vonden de nominatie van Ilgun ongewenst en onjuist.

Juliette Rot was ook genomineerd, GeenStijl nam het voor haar op en toen won zij duizenden stemmen. Vandaag publiceerde ook columniste Ebru Umar over de kwestie. Dan maar stoppen met de wedstrijd, oordeelde het Noord Hollands Dagblad na deze inschattingsfout.

“We houden al jaren dit soort verkiezingen bij diverse edities”, zegt adjunct-hoofdredacteur Gerben van ’t Hek. “Als regionale redactie maken we graag onderdeel uit van de lokale maatschappij. Dan zit je niet te wachten op ‘relstemmen’ uit de andere kant van het land. Deze verkiezingen zijn volledig gekaapt. Niet alleen door GeenStijl, maar ook door een debat op internet dat heel onfris wordt gevoerd. Pure polarisatie. Daar willen we geen voedingsbodem voor bieden. Hoe spijtig het ook is dat we deze verkiezing nu afblazen.”

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.