TPOok!

 
Binnenland

Burgemeester Van der Laan sloopt Amsterdamse brandweer: ‘wittemannencultuur’

Afspraken worden niet nagekomen, commandant Schaap wordt tegengewerkt

Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) hekelt het niet nakomen van afspraken en de ‘wittemannencultuur’ bij de Amsterdamse brandweer, schrijft Het Parool. Zo zijn er van de afgesproken 100.000 woninginspecties er maar 42.000 uitgevoerd, schrijft Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad.

Oud-politieman Leen Schaap is in juni 2016 aangesteld als commandant, en zijn bevindingen zijn niet mals.Schaap werd zelfs in sommige kazernes de toegang geweigerd, en van de Transitieovereenkomst die Van der Laan in 2011 sloot met de brandweer om veranderingen door te voeren, is weinig tot niets terecht gekomen.

Beeld: Maarten Brante

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.