Doneer aan TPO
 

Burgemeester Van der Laan sloopt Amsterdamse brandweer: ‘wittemannencultuur’

Afspraken worden niet nagekomen, commandant Schaap wordt tegengewerkt

Door: , 12:03, 20 januari 2017

Afspraken worden niet nagekomen, commandant Schaap wordt tegengewerkt

Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) hekelt het niet nakomen van afspraken en de ‘wittemannencultuur’ bij de Amsterdamse brandweer, schrijft Het Parool. Zo zijn er van de afgesproken 100.000 woninginspecties er maar 42.000 uitgevoerd, schrijft Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad.

Oud-politieman Leen Schaap is in juni 2016 aangesteld als commandant, en zijn bevindingen zijn niet mals.Schaap werd zelfs in sommige kazernes de toegang geweigerd, en van de Transitieovereenkomst die Van der Laan in 2011 sloot met de brandweer om veranderingen door te voeren, is weinig tot niets terecht gekomen.

Beeld: Maarten Brante

 
 
   

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace