TPOok!

 
Opinie

WTF: Amstelveens ziekenhuis tot ‘Amsterdam’ verklaren om plaatsvermelding in paspoort

Hysterische Amsterdam-cultus bereikt treurig dieptepunt

Heeeerlijk. Moeke-hysterie in een onheilige mix met Amsterdam-hysterie levert episch lollige totaalhysterie op:

Amsterdam krijgt er mogelijk een heel klein stukje van Amstelveen bij. Het Amstelland Ziekenhuis onderzoekt of sommige verloskamers Amsterdams grondgebied kunnen worden. De kinderen die daar ter wereld komen, hebben dan voor altijd Amsterdam in plaats van Amstelveen als geboorteplaats in hun paspoort staan.

“We hebben een verzoek ingediend bij de gemeente, die gaat nu oordelen of het kan. Wij hopen van harte dat het mogelijk is, want wij snappen wel dat sommige Amsterdammers dit heel belangrijk vinden,” laat het Amstelveense ziekenhuis weten aan RTV Amstelveen en Het Parool.

(ANP)

Dat dus een importstelletje (Anne-Laure uit Woensel West en Tim uit Waddinxveen) heeft gestudeerd in Amsterdam en het na drie maanden Uilenstede met provinciaal accent ‘mijn stad’ gingen noemen. En dat ze daarna voor goud geld een krappe etage in een niet hippe (up-and-coming, zeggen ze zelf) wijk hebben weten te bemachtigen. En dan settlen, gezinnetje, helemaal mooi. Anne Laure zat eigenlijk al verlekkerd te kijken naar Haarlem want ja, Amsterdam is hélemaal haar stad maar straks met de kleine… En Tim is mentaal nog niet toe aan het toegeven aan zijn innerlijke Vinex-man, dus nouja, Blergh of Ludiek of Flo kan best het eerste jaar bij hun op de kamer.

Al die moeite voor niks als dan blijkt dat je voor de bevalling moet uitwijken naar Amstelveen. Kun je zo’n kind niet aandoen, Amstel-fucking-veen in het paspoort als het schaap met zes maanden voor een rondreis Bolivia in een vliegtuig wordt gehesen. Amsterdam in je paspoort hebben en toch provincialer zijn dan een stalknecht uit Wisp, het kan gewoon.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.