TPOok!

 
Opinie

Women’s march-organisator Linda Sarsour huldigt sharia, wil ‘vagina van Ayaan afnemen’

Amnesty International en verschillende feministische iconen steunen haar

Linda Sarsour, de Palestijns-Amerikaanse moslima die mede-organisator is van de Women’s March tegen het presidentschap van Donald Trump, heeft zich op twitter meermaals uitgesproken voor de sharia, de islamitische wetten en leefregels. Bijvoorbeeld:

Sharia-wetgeving is zeer nadelig voor vrouwen, wat het wonderlijk maakt dat diverse prominente feministen zich keren tegen de criticasters van Sarsour en haar in bescherming nemen. Zie ook de twitter-hashtag #imarchwithlinda. Zij zien de kritiek als ‘trolling’ en hoewel de uitlatingen van Sarsour zwart op wit staan (hier een archiefje), weigeren zij afstand te nemen van haar.

Dieptepunt is misschien wel deze (inmiddels verwijderde) tweet van Sarsour uit 2011, waarin zij stelt dat de Christelijk-Libanese islamcritica Brigitte Gabriel vergelijkbaar is met Ayaan Hirsi Ali (zelf slachtoffer van vrouwenbesnijdenis), dat zij een pak slaag verdient en dat hun vagina’s zouden moeten worden ‘afgenomen’.

sarsour hirsi ali

Ook Amnesty International, dat recent al de fout inging met het oproepen tot het ontslaan van Ebru Umar in hun ledenblad en die een bizar rapport uitbrachten waarin stond dat anti-terreurwetten kwetsend zijn voor moslims, verklaart zich solidair met Sarsour.

Men zou natuurlijk kunnen stellen dat je iemand een tweet uit 2011 niet eindeloos kan nadragen, maar wie consequent en rationeel redeneert moet dan tot de conclusie komen dat dat dan ook geldt voor de beruchte ‘pussygrab‘-uitlating van Donald Trump uit 2005 waar de dames zo woedend tegen protesteerden. Maar logisch denken is natuurlijk moeilijker dan onweerlegbare feiten af te doen als right wing trolling.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.