Doneer aan TPO
 

Man 3 keer betrapt op drankrijden, veroorzaakt ongeluk, vlucht daarna, krijgt taakstraf

OM had celstraf geëist

Door: Pepijn Woudrichem, 15:12, 07 februari 2017

Dave A. (25), al twee keer eerder betrapt op dronken rijden, veroorzaakte in december 2015 op de A12 bij Zoetermeer een zwaar ongeluk. Dit omdat hij ‘meer dan 12 whiskey’ op had en ondanks twee keer eerder te zijn betrapt toch gewoon achter het stuur van zijn BMW ging zitten. Hij reed in op de Suzuki, die wagen schoot nog 700 meter door en de bestuurster raakte gewond aan knie en schouder.

Wij citeren Omroep West:

A. probeerde na het ongeluk te vluchten. Eerst bood hij getuigen duizend euro aan voor een lift. Toen die dat weigerden, vluchtte hij in de richting van Zoetermeer. Later kon hij worden aangehouden. Het was voor A. de derde keer dat hij met drank op achter het stuur was gepakt. Daarmee was A. volgens de rechtbank een ‘gewaarschuwd mens’. Toch legt de rechter geen celstraf op zoals het OM wilde.

Dit alles in ogenschouw genomen was de eis van het OM, 9 maanden cel en 5 jaar rijontzegging, tamelijk mild te noemen. Maar de rechter oordeelde anders: Dave A. kreeg 240 uur taakstraf en 2 jaar rijontzegging.


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties