TPOok!

 
Buitenland

Criminele asieljongeren teisteren Berlijn

Berovingen, agressie tegen homo's en aanrandingen door nieuwkomers uit Libië, Tunesië, Egypte en Marokko

Bestuurders van de Duitse hoofdstad Berlijn vergaderden vrijdag met bewoners en instanties over plannen om criminaliteit door jeugdige, veelal Noord-Afrikaanse migranten te bestrijden. Velen van hen arriveerden in Duitsland als alleenreizende minderjarige vluchtelingen uit landen als Libië, Tunesië, Egypte en Marokko.

Ze zijn nu relatief vaak betrokken bij misdrijven die vaak in combinatie met elkaar worden gepleegd, zoals straatroof, mishandelingen en seksueel geweld. Grenzen tussen de typen misdaad “worden fluïde”, zei de politie eerder, daaraan toevoegend dat “het aantal Arabisch sprekende daders snel stijgt”.

Miljoen euro

Het stadsbestuur zet vooral in op het ondersteunen van de hulpverleners, voor wie volgens Der Tagesspiegel een miljoen euro wordt extra vrijgemaakt. De in totaal ongeveer 2700 onbegeleide minderjarigen, de niet-criminele incluis, kosten de stad sowieso jaarlijks al zo’n 150 miljoen euro, wat neerkomt op een slordige 55.000 euro per vluchteling.

“Voor mensen werkzaam met jongeren die dreigen af te glijden in de criminaliteit komt er meer hulp”, kondigde de Berlijnse senator Sandra Scheeres (SPD) onlangs aan. Haar plannen worden gesteund door Monika Herrmann, namens de Groenen burgemeester van de wijk Kreuzberg-Friedrichshain.

Buurt maakt gehakt van politieke correctheid

In een open brief hadden lokale Turkse winkeliers en ex-krakers begin vorig jaar geklaagd over de wetteloosheid in en om het Kreuzbergse metrostation Kottbusser Tor. Onder meer gewelddadige berovingen, agressie tegen homo’s en aanranding van meisjes en vrouwen waren er schering en inslag. “Bij sommige politici en linkse activisten”, schreven de bezorgde burgers, “leeft een onterechte angst dat het benoemen van de situatie het racisme aanwakkert. Integendeel, juist het verzwijgen en versluieren leidt tot allerlei verdenkingen.”

‘Keulen’ heeft Duitsers gewekt

Het Duitse debat over criminaliteit door migranten is opengebroken door de massale seksaanvallen ruim een jaar geleden tijdens de jaarwissel in Keulen, waarbij vooral Noord-Afrikanen betrokken waren. In totaal maakten zij zo’n 1200 slachtoffers.

Andere ‘incidenten’

In Berlijn zelf stond vorige maand de Pakistaanse zedendelinquent Asif M. terecht. De man verkrachtte een vrouw en deed pogingen daartoe bij vijf anderen. “Als vluchteling is het niet eenvoudig om een vriendin te vinden”, aldus zijn ‘verweer’ in de rechtszaal.

Gisteren werden door de Berlijnse de aanklachten ingediend tegen een half dozijn Noord-Afrikanen die op kerstavond probeerden een zwerver levend te verbranden in een metrostation. De nieuwkomers zijn in de leeftijd van 16 tot 21.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.