Binnenland

Geert Wilders weigert islamdebat in Essalam-moskee, betaald door st. Democratie en Media

20-02-2017 17:02

PVV-leider Geert Wilders weigert deel te nemen aan het eerste, Nationale Islamdebat in de grootste moskee van Nederland op vrijdag 10 maart in Rotterdam.

“No way. Behalve als ik die megamoskee definitief mag sluiten. En daarna de rest”, reageerde hij via zijn Twitteraccount op de uitnodiging voor de bijeenkomst in de Essalam-moskee, die het organisatiecomité met het oog op de verkiezingen op 15 maart aan hem en negen andere politieke partijen heeft verzonden.

Zijn partij was “van harte” uitgenodigd voor het debat over de rol en de plaats van 900.000 moslims in Nederland. Volgens organisator Marianne Vorthoren moet het debat juist worden gevoerd ,,met degenen met wie je het fundamenteel oneens bent”.

(ANP, hieronder cruciale informatie die de nieuwsdiensten u niet brengen)

Het debat wordt gefinancierd door Stichting Democratie en Media (SDM), een belangengroep met banden met onder andere George Soros. De stichting loofde subsidies uit voor ideeën om ‘islamofobie’ te bestrijden. Ook is SDM in opspraak geweest om vermeende belangenverstrengeling, zoals uit onderzoek door Elma Verhey bleek. Ook steunde SDM al eerder het SPIOR met subsidie.

De Essalam-moskee ondertussen, is diep verweven met de internationale Moslimbroederschap, zoals Carel Brendel hier voor u uiteenzet.

(TPO)