Doneer aan TPO
 

84 % militairen en burgerpersoneel heeft geen vertrouwen in minister Jeanine Hennis (VVD)

Uitkomsten enquête door militaire vakbonden 'desastreus'

Door: Marc van Molenbeek, 10:46, 21 februari 2017

Militairen en burgerpersoneel van Defensie hebben erg weinig vertrouwen in hun hoogste leidinggevenden. Dat schrijft de De Telegraaf dinsdag. Twee derde van hen vertrouwt de top van de krijgsmacht niet. Minister Hennis (Defensie) scoort nog slechter, zo meldt de krant. Ruim 84 procent van de bijna 8500 mensen die meededen aan een enquête van de militaire vakbonden AFMP, ACOM,VBM, KVMO vindt dat de bewindsvrouw er niet in is geslaagd het vertrouwen in de organisatie te verbeteren. Het onderzoek wordt disndagochtend gepresenteerd in Den Haag, zo weet de krant.

“Dit mag je zien als een regelrechte motie van wantrouwen aan zowel het adres van de minister als aan de top van Defensie. Het personeel geeft vooral de minister de rode kaart”, reageert AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels op de uitkomsten. Collega Jean Debie, preses van de VBM, noemt de uitkomsten ’desastreus’ voor het vertrouwen in de top van de organisatie. “Er is veel werk aan de winkel om het tij te keren.”

(ANP)


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties