TPOok!

 
Binnenland

Familie CDA-bestuurder met drugslab op zijn erf vrijgelaten

Ze blijven wel verdachte, lab had productiecapaciteit van 100 kilo speed en 150 kilo xtc per dag

Tags: , , , ,

De echtgenote en zoon van CDA-bestuurder Wim van der P. uit Leende komen woensdag op vrije voeten nadat ze vorige week werden aangehouden na de vondst van een enorm drugslab in een loods bij hun huis. Hun betrokkenheid lijkt beperkter maar ze blijven wel verdachte, aldus de officier van justitie.

Als het aan de aanklager ligt, blijft de 51-jarige Van der P. wel in voorarrest. De penningmeester van de lokale CDA-afdeling wordt beschuldigd van medeplegen van of medeplichtigheid aan de productie van synthetische drugs en zal woensdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De drugsfabriek werd donderdagochtend ontdekt in een loods op het boerenerf van het gezin in Leende. De politie omschreef het als een van de grootste ooit in Nederland. Er werd zowel speed als xtc gemaakt. De politie vond er duizenden liters chemicaliën. Per dag kon 100 kilo speed en 150 kilo xtc worden gemaakt, met een omzet van vele miljoenen, aldus de politie.

Het bestuur van het CDA Heeze Leende Sterksel heeft de lokale partijfunctionaris direct op non-actief gesteld.

De CDA’er kwam al eerder negatief in het nieuws. In september 2012 legde een grote brand de caravanstalling op zijn terrein in de as. Achteraf werd duidelijk dat in het pand een hennepkwekerij was ingericht. Tot een veroordeling van de penningmeester kwam het niet en van het CDA-bestuur mocht hij aanblijven.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.