TPOok!

 
Opinie

Stationsgebied Amsterdam ‘enige jaren op de schop’, wie dit gelooft is gek

'Geduld Amsterdammers op de proef gesteld'

In 2018 kunt u de sporadische echte inwoner van Amsterdam in de omgeving van het Centraal Station herkennen aan manisch schateren afgewisseld met heel hard snikken. Met bloeddoorlopen ogen klimt hij gierend over wegversperringen heen, wild grijnzend rent hij achter zwaar bouwverkeer aan en kirrend van de pret probeert hij verkeersregelaars te bijten.

Neem het hem niet kwalijk.

De arme sukkelaar die nog in Amsterdam woont, tussen de bontkraagjes, provinciale import en toeristen, is namelijk het slachtoffer van een bodemloze bouwput. Na de 15 jaar (zegge: vijftien jaren) bouw aan de Noord-Zuidlijn die nog steeds niet rijdt en ook qua belastinggeld een bodemloze bouwput bleek, gaat nu apart nog eens het gebied rond Centraal Station overhoop gehaald worden voor vijf jaar. Dat gebied is dus al 15 (vijftien) jaar een tyfuszooi, komt 5 jaar bij. Zegt de gemeente, dus dat wordt tien jaar.

Het is uit met de pret

Zelfverklaarde ‘wereldstad’ *proest* Amsterdam heeft dé verzamel- en aankomstplek van bezoekers dus al een kwart eeuw niet op orde, als we er even vanuit gaan dat de nieuwe ronde werkzaamheden inderdaad maar 10 jaar duurt. Dan tellen wij de lukraak moordende ‘verwarde mensen’, klanten doodslaande taxichauffeurs, zakkenrollers, bedelaars, godsdienstwaanzinnigen, dealers van dodelijk vervuilde drugs, loverboys, hotelronselaars, mensenhatende horeca-ondernemers en andere dienstverleners in het stationsgebied nog niet mee he, dan hebben we het echt nog alleen maar over de infrastructurele ebola rond CS.

En dan nog gaat Amsterdam bijkans koppie-onder aan het toerisme, waarom is mij ook een raadsel. Moet u nagaan, als het stationsgebied over een jaar of 19 echt af is, de mensen zullen in drommen de stad in gepompt worden. Laten we wel wezen, Amsterdam ís de mooiste stad van het land. Kunnen we gewoon vrij objectief vaststellen met ons allen, vooral wie de geschiedenis van de stad kent en die door de roedeltoeristen, vreetschuren en hinderlijke import heen voor zijn geestesoog op de straten en gevels weet te projecteren. Maargoed, dat is dus op, stuk, voorbij, en over. Wie van Amsterdam wil genieten, doet dat beter uit herinnering want het is uit met de pret.

Afzinken graag

En de Amsterdammer kankert graag, okee, maar hij is ook flexibel. (Zie liedje hieronder.) De reden dat binnen nu en 5 jaar iedereen die nog vrijwillig in Amsterdam woont, gewoon als verward persoon moet worden geclassificeerd, is dat voor al die decennia incompetentie, spilzucht, falen, burgerhaat, moedwillig onhaalbare prestige-bagger bedenken en onze prachtige hoofdstad vernielen, nooit ook maar iemand enige verantwoording heeft moeten afleggen. Wie dat in volle geestelijke gezondheid kan aanvaarden, is geen Amsterdammer. Het is leuk geweest, maar laat de graafmachines nu maar gewoon Amstel en IJ met elkaar verbinden en laten we onze hoofdstad gewoon afzinken. Nóg dieper in de poep dan nu kan Amsterdam niet raken.

Liedje. Dit geldt dus niet meer. Is echt kapotgemaakt, voorgoed.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.