Binnenland

Mohammed Bouyeri, moordenaar Van Gogh, sloopt keuken want oneens met mede-gevangenen

02-03-2017 19:14

Best frustrerend, levenslang vast zitten en niemand die met jouw radicale regeltjes rekening houdt. Vond Mohammed Bouyeri ook. De islamitische radicale Marokkaan die Theo van Gogh afslachtte om zijn meer dan terechte kritiek en spot op de islam, zou zijn doorgedraaid in zijn strenge gevangenisregime in Vught.

In de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) waar men onder andere terroristen opsluit in strenge beperkingen en met nauwelijks onderling contact, zou Bouyeri een keuken hebben gebarricadeerd en de boel kort en klein hebben geslagen, schrijft de NOS:

Bouyeri was boos dat de daders van een aanslagpoging op een moskee in Enschede op dezelfde vleugel zijn geplaatst als twee vrouwelijke gedetineerden, moslima’s die ook op de terrorismeafdeling zitten. Bouyeri eiste daarover een gesprek met de directie van de gevangenis. Toen hij dat gesprek niet meteen kreeg, maakte hij spullen kapot in de keuken.

Tut tut. Beetje dimmen kerel.

Justitie wil dit verhaal niet bevestigen, volgens hen is er inderdaad een incident van dien aard geweest maar niet duidelijk is wie erbij betrokken waren. Wel zijn er strafmaatregelen getroffen.

Update 21.03 – Justitie bevestigt aan het ANP dat Bouyeri de keuken ‘aan gort sloeg’.