TPOok!

 
Binnenland

Burgemeester Aboutaleb geeft toestemming pro-Turkse demonstratie vrijdag in Rotterdam

Na hevige rellen afgelopen zaterdag rond het Turkse consulaat

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft ingestemd met een pro-Turkse demonstratie. Demonstranten mogen vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur in optocht van het plein voor Rotterdam Centraal naar het Schouwburgplein lopen. De demonstratie is aangevraagd door drie Turkse organisaties die willen pleiten voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland.

De organisaties zijn ook boos over het politieoptreden van afgelopen zaterdag tegen demonstranten bij het Turkse consulaat-generaal aan de Westblaak. Daar hadden zich honderden mensen verzameld om een toespraak van de Turkse minister voor familiezaken bij te wonen, maar die mocht niet worden gehouden. Daarna ontstonden rellen en moest de ME optreden.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.