Doneer aan TPO
 

Politiebureau in beruchte migrantenwijk Stockholm wordt een fort

Doodsbange Zweedse agenten mogelijk in bussen van en naar bureau vervoerd

Door: , 14:08, 22 maart 2017

Doodsbange Zweedse agenten mogelijk in bussen van en naar bureau vervoerd

Minstens 38 miljoen euro zijn de kosten voor het nieuwe politiebureau in de Stockholmse wijk Järva, aan de rand van de beruchte migrantenbuurt Rinkeby.

Het pand krijgt kogelvrij glas, met staal versterkte muren en een omheining. Ook wordt het bureau aangemerkt als ‘beschermd’, waardoor het dezelfde status krijgt als de woning van de Zweedse premier, militaire kazernes en politiebureaus in no-go zones zoals Rosengard in de stad Malmö. Bewakers zullen de ingang beveiligen, bezoekers worden standaard gefouilleerd en foto’s maken van het gebouw kan tot een jaar celstraf opleveren, schrijft Mitti.se. Zelfs tijdens de bouw van het object zal er 24/7 bewaking aanwezig zijn.

Ondanks alle maatregelen blijven politiemedewerkers bezorgd om hun veiligheid. Met name het vervoer van de wetsdienaren van en naar hun nieuwe bureau zou risico’s opleveren, zo luidt de vrees. Mogelijk wordt een aparte buslijn opgezet om de dienders naar hun werkplek te transporteren, maar ook wordt nagedacht over een beveiligde parkeerplaats voor personenauto’s van agenten of parkeerplekken elders in de hoofdstad van Zweden.

Politievakbondsman Christoffer Ersenius noemt de onveiligheid in het ov, en dan vooral de metro, “problematisch”. Volgens hem is het lastig om na het werk met de ondergrondse te reizen. Daarom hoopt Ersenius dat “de politie meer grip krijgt op de criminaliteit in de metrostations alvorens het politiebureau in 2019 wordt opgeleverd”.

Het pand biedt plek aan zo’n 240 agenten en ondersteunend personeel.

 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace