Doneer aan TPO
 

In 2016 werd 77,3 procent van alle geregistreerde misdrijven niet opgelost

Enorme daling in aantal opgeloste verkrachtingszaken: van 57 procent naar 20 procent in zes jaar tijd

Door: , 18:45, 23 maart 2017

Enorme daling in aantal opgeloste verkrachtingszaken: van 57 procent naar 20 procent in zes jaar tijd

Van de 928.870 misdrijven die in 2016 verspreid over heel Nederland werden geregistreerd kon de politie er slechts 210.815 daadwerkelijk oplossen. Dat is een oplospercentage van 22,7 procent. In 2010 was dit nog 27,6 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Het aantal opgeloste misdrijven is de afgelopen zes jaar alleen maar gedaald. Wel daalde ook het aantal geregistreerde misdrijven, maar dit komt mogelijk doordat burgers steeds minder vertrouwen hebben in de politie en daarom minder snel aangifte doen.

Van het aantal geweldsmisdrijven waarvan in 2016 aangifte werd gedaan, werd ruim meer dan de helft opgelost: 57,3 procent. Dat is een forse daling van het aantal opgeloste geweldsmisdrijven, in 2016 werd nog 72,6 procent van de geweldsmisdrijven opgelost. Het aantal geregistreerde geweldsmisdrijven is wel enorm afgenomen: van 9150 aangiftes in 2010 naar 4480 aangiftes in 2016.

Ook het aantal opgeloste verkrachtingen daalde enorm. Werd in 2010 nog 57,3 procent van het aantal verkrachtingen opgelost in 2016 is dat gedaald tot een dieptepunt van slechts 20 procent opgeloste verkrachtingszaken, terwijl het aantal geregistreerde verkrachtingen nauwelijks afnam.

 

 

 
Tags: ,
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace