TPOok!

 
Binnenland

Antwerpse terreurverdachte was vorige week in Rotterdam, werd uitgezet

Frans-Tunesische Mohamed R. werd ook in België verzocht het land te verlaten

De 39-jarige Mohamed R., die donderdag in Antwerpen werd gearresteerd omdat hij daar mogelijk een aanslag wilde plegen, werd een week eerder al in Rotterdam opgepakt. Dat meldt AD.nl vrijdag op basis van de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De 39-jarige Fransman van Tunesische afkomst reed donderdagochtend op hoge snelheid met een auto vol wapens door een drukke winkelstraat in het centrum van Antwerpen. Verschillende voetgangers wisten maar net opzij te springen. Niemand raakte gewond.

R. werd op vrijdag 17 maart om onbekende reden in Rotterdam opgepakt. Daar kreeg hij het bevel om Nederland te verlaten, schrijft AD.nl. Hij heeft daar gehoor aan gegeven, want maandagavond werd hij gecontroleerd bij het huis van een vriend in het Belgische Hoboken.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.