TPOok!

 
Binnenland

Vaker drugsafval gedumpt dan ooit, 177 keer in 2016, vooral in Brabant

Meer vraag naar XTC, meer labs opgerold door politie

In het zuiden van het land is vorig jaar meer drugsafval gedumpt dan ooit, vooral op parkeerplaatsen en in natuurgebieden in Brabant. Er waren 177 vindplaatsen, zeventien meer dan in 2015. Vorig jaar zijn in totaal 61 drugslaboratoria opgerold, twee meer dan het jaar ervoor.

In Oost-Brabant was de stijging met 45 dumpingen in 2016 het sterkst, blijkt uit een rapport van de Landelijke Eenheid van de politie. Die schrijft de toename mede toe aan extra opsporingscapaciteit. “In het hele land is een significante stijging van het aantal aangetroffen opslaglocaties van synthetische drugs”, aldus de politie dinsdag. “De vraag naar xtc is wereldwijd toegenomen en dit is ook te zien in de productie.”

In de eerste maanden van dit jaar zijn ook weer grote hoeveelheden drugsafval gedumpt bij onder meer Hilvarenbeek, Weert, Zegge en Meterik.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.