Binnenland

Adam V. B. (23) verdacht van verkrachting 12-jarig meisje op station Zwolle is nu ‘zoek’

30-03-2017 11:28

De verdachte van een gruwelijke verkrachting van een 12-jarig meisje in een trein op station Zwolle blijkt zoek. De man zat dinsdag nog vast, maar verscheen donderdag niet in de rechtszaal.

De rechtbank in Zwolle had gevorderd dat de 23-jarige Adam V. B. uit Vleuten door agenten van zijn bed gelicht zou worden. Dit omdat eerder ook al een volle rechtszaal tevergeefs wachtte op de komst van de man. Toen kwam hij niet omdat hij met slechts 90 cent op zijn bankrekening de treinreis naar Zwolle niet kon betalen.

Volgens de officier van justitie is het bevel echter nooit bij de politie aangekomen. Hij werd dinsdag vrijgelaten en ook zijn advocaat wist donderdag niet waar de verdachte was.

V. B. zou op 6 mei 2015 een twaalfjarig meisje van het perron in Zwolle hebben gegrepen. Op het toilet in een trein heeft hij haar onder bedreiging van een mes verkracht, zo is de verdenking. Ook was hij in het bezit van kinderporno.

Het Openbaar Ministerie heeft de politie donderdagochtend alsnog de opdracht gegeven de man uit zijn huis te halen. Als het lukt de man naar Zwolle te krijgen, gaat de zaak donderdagmiddag alsnog door. Andere zittingen worden dan geschrapt, zei de voorzitter.

Anp