Bert van der Roest (PvdA) graaide nog véél méér geld uit kas daklozenkrant Utrecht

10-04-2017 12:18

Utrechter Bert van der Roest (PvdA-lid, toen nog PvdA-gemeenteraadslid) die destijds als penningmeester van de Utrechtse daklozenkrant de kas leeggraaide moet nog eens 23.352 euro terugbetalen aan Stichting Straatnieuws Utrecht. Dit komt bovenop de eerdere 26.242 euro die hij van de rechter al moest terugbetalen. In totaal moet Van der Roest (PvdA) een halve ton terugbetalen, meldt RTV Utrecht.

Omdat nooit helemaal duidelijk is geworden hoeveel geld Van der Roest (PvdA) precies uit de kas graaide om zichzelf te verrijken gaat men er vanuit dat de door de rechter opgelegde vergoedingen overeenkomen met de waarde van het gejatte geld. Al heeft de rechter ook rekening gehouden met de belabberde (economische) privé-situatie van Van der Roest (PvdA). Het is dus mogelijk dat de halve ton die Van der Roest (PvdA) nu moet terugbetalen niet eens de complete waarde van het gejatte geld dekt.

Eerder werd Van der Roest (PvdA) al veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. De daklozenkrant ging bijna failliet dankzij de roofactiviteiten van PvdA’er Bert van der Roest.

Ondanks het leegtrekken van daklozen mocht Van der Roest na te zijn gestopt als PvdA-raadslid wel gewoon zijn 7620 euro aan wachtgeld toucheren.