TPOok!

 
Binnenland

Bewijs: OM vindt ‘opruiing’ tegen Sylvana Simons ongeveer net zo erg als gewelddadige straatroof

Gewelddadige overval: 50 uur taakstraf - Opruiing tegen Sylvana Simons: vanaf 60 uur taakstraf geëist

Een man die vorig jaar in Rotterdam groepsgewijs een slachtoffer op straat met veel geweld beroofde is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot 50 uur taakstraf. Het slachtoffer werd in oktober 2016 bij zijn keel gegrepen, geslagen en tegen zijn hoofd geschopt. De dader maakte een horloge buit, meldt RTV Rijnmond.

Het OM had een taakstraf van 90 uur geëist.

Opvallend genoeg eiste het OM onlangs in de zaak ‘bedreiging, opruiing, belediging en discriminatie’ tegen Sylvana Simons door 22 verdachten nog hogere straffen dan nu is door de rechter is opgelegd aan een gewelddadige straatrover. Ondanks dat de door een rechter opgelegde straf lager is dan het OM eiste zijn ook de strafeisen van het OM in deze straatroofzaak bijna gelijk aan die van het OM in de zaak Sylvana Simons.

Voor ‘bedreiging’ van Sylvana Simons eiste het OM 80 uur werkstraf, voor ‘opruiing’ maarliefst 60 uur taakstraf. In de zaak van de gewelddadige straatroof in Rotterdam echter eiste het OM 90 uur taakstraf, slechts 10 uur meer dan voor het bedreigen van Sylvana Simons.

Het lijkt er dan ook op dat het OM een gewelddadige straatroof met fysiek letsel met daarbij het wegnemen van persoonlijk eigendommen vrijwel net zo erg vindt als het bedreigigen van, ‘opruiien’ tegen en ‘discrimineren’ van Sylvana Simons.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.