TPOok!

 
Binnenland

Veel schade na plofkraken in Zevenhoven en Doetinchem, woningen ontruimd

Explosievendienst doet onderzoek bij geldautomaten

In Zevenhoven (Zuid-Holland) en in Doetinchem (Gelderland) zijn maandagochtend woningen ontruimd na plofkraken op geldautomaten. De daders van de plofkraak in Zevenhoven werden voortijdig betrapt, maar die in Doetinchem lukte wel en richtte veel schade aan.

De daders in Doetinchem zijn spoorloos, met onbekende buit. Hier zijn drie woningen ontruimd. Volgens de politie is de explosievendienst aan het kijken of er misschien ontplofbaar materiaal is achtergebleven. Ook een lantaarnpaal liep schade op.

In Zevenhoven betrapte een beveiliger de daders die er meteen op een witte scooter vandoor gingen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft, met een robotbomverkenner, een explosief onschadelijk gemaakt. Bewoners van tien huizen moesten uit voorzorg even hun heil zoeken in een zalencentrum. Hier beeld uit Zevenhoven.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.