TPOok!

 
Binnenland

Namen van SS-ers en een zwarthandelaar die tegen verzet vocht, op oorlogsmonument

De 'foute' namen worden verwijderd

De gemeente Leidschendam-Voorburg verwijdert de namen van vier ‘foute’ Nederlanders van het oorlogsmonument in het Sytwende Park. Op het gedenkteken staan de namen van meer dan vierhonderd slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoek van de Historische Vereniging Voorburg heeft echter aan het licht gebracht dat er drie namen op staan van mannen die aan Duitse zijde meevochten. Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies heeft de kwalijke rol van het drietal bevestigd, aldus de gemeente. De vierde naam behoorde toe aan een zwarthandelaar die werd gedood in een gevecht met het verzet.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.