TPOok!

 
Binnenland

Personeel Haagse Zuiderbad slaat alarm: ‘jonge meiden niet veilig, aanranding, vernielingen’

'Vrouwelijk personeel uitgescholden, geïntimideerd en bespuugd, misstanden bewust niet gemeld'

DenHaagFM heeft een brief in handen van het personeel van het Zuiderbad. Zwembadmedewerkers maken melding van aanrandingen van vrouwen, vernielingen van materiaal en het bespugen en uitschelden van met name vrouwelijke medewerkers door een groep jongeren.

Update 19:25

Richard de Mos laat in een reactie weten: “Groep de Mos pleit voor een zwembadverbod. Tuig van de richel kan zwemmen in onze stad vergeten; die gaan maar bij moeders in de badkuip liggen.”

Den Haag FM:

“Heel veel ernstige incidenten en misstanden worden gewoonweg niet gemeld óf doelbewust door het management en door de directie van dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn van de Gemeente Den Haag achtergehouden”, aldus een medewerker. “Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor kankerhoer uitgemaakt, geïntimideerd en bespuugd.”

“Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad”, laat de medewerker weten. “Aanwezig personeel waarschuwt de bezoekers om zich niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek – ook wel de ‘aanrandkreek’ én het buitenbad én de Whirlpool te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand.” Een aangerande bezoeker van het zwembad (naam bekend bij Den Haag FM) wil er naar eigen zeggen “nooit meer komen”.

Groep De Mos stelt raadsvragen over de kwestie.

De gemeente kan nog niet reageren op de incidenten in het gemeentelijke bad. “Juist omdat het serieus wordt genomen, moet donderdag eerst de commissie worden geïnformeerd en hun vragen worden beantwoord”, laat een woordvoerder aan Den Haag FM weten.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.