TPOok!

 
Weten & Tech

Policorwatch: Erasmus Pride-axiegroep wil genderneutrale WC’s op de campus

'Het gaat erom dat er een plek is waar je naar de wc kunt zonder veroordeeld te worden'

Bent u het ook zo zat, alsmaar veroordeeld worden als u even gaat pissen? Aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit moeten derhalve genderneutrale WC’s komen, vindt actiegroep Erasmus Pride. Het is zoals gewoonlijk weer drammen om het drammen, want er zijn ‘een paar’ transgender mensen aan de uni.

“Een aantal leden van Erasmus Pride is transgender”, vertelt axievoerder Bongers. “Van hen hoor je verhalen dat ze zich niet prettig voelen bij het toilet dat ze moeten gebruiken. Iemand die een hormoonbehandeling ondergaat maar er nog mannelijk uitziet, voelt zich bijvoorbeeld op beide toiletten niet thuis. Voor deze mensen zou het heel fijn zijn dat het toilet een veilige plek is, waar ze niet veroordeeld worden door andere toiletbezoekers.”

Hoezo ‘veroordeeld door andere toiletbezoekers?’ Als dat zo is, heeft de Erasmus Uni een stelletje intolerant tuig op de campus rondlopen van heb ik jou (m/v/anders) daar. Laten ze DAAR es wat aan doen, in plaats van die arme transgenders (alle drie) te segregeren! Op de invalidentoiletten nota bene:

“Dat zijn natuurlijk al genderneutrale toiletten. Het zou een mooie start zijn om alle invalidentoiletten als genderneutraal toilet aan te merken.”

Eh hal-loooo? Handicap appropriation, iemand? Transgenders zitten in een traject, niet in een karretje? Schandalige acceptatie-issues daar aan de Erasmus uni, het loopt ons dun door de broek van zo veel intersectionele haat. Even naar de WC. Naar ons eigen gezeik luisteren.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.