TPOok!

 
Buitenland

EU-blunder: huur peperduur pand in Londen kan niet opgezegd, kost 350 miljoen

Vergeten opzeggingsclausule in het huurcontract te zetten

Tags: ,

De verhuizing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vanuit Londen naar het Europese vasteland kost honderden miljoenen euro’s extra. In het huurcontract blijkt geen opzegtermijn afgesproken en daardoor loopt de huur door tot 2039. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Het EMA wordt gedwongen te verhuizen naar een EU-lidstaat vanwege de Brexit. Nederland zou graag het agentschap huisvesten. Het huurcontract van het kantoor in een van de duurste buurten van Londen heeft echter geen opzeggingsclausule. De huur loopt daarom door tot 2039. Het resterende huurbedrag wordt geschat op 347,6 miljoen euro, blijkt uit een rapportage van het Europees Parlement.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.