TPOok!

 
Buitenland

FBI-vertaalster trouwt met Duitse ISIS-terrorist

Keerde toch terug naar de VS, kreeg celstraf

Tags: , , ,

De FBI-vertaalster Daniela Greene werd geacht de ISIS-terrorist en -ronselaar Denis Cuspert in kaart te brengen. Maar ze werd verliefd op de de Duitse ex-rapper, reisde onder het mom van ‘vakantie’ af naar Syrië en trouwde met Cuspert. Ook vertelde de vertaalster, die een zogenaamde ‘top-secret security clearance‘ had, aan haar man dat hij gezocht werd.

De vrouw zag op enig moment de ernst van de situatie in en keerde terug naar de VS, waar ze twee jaar celstraf kreeg. Ze bekende schuld en verleende volledige medewerking aan de autoriteiten. Van terrorist Cuspert werd gezegd dat hij eind 2015 omkwam bij een bombardement op Raqqa, maar in augustus 2016 verklaarde het Pentagon dat die informatie onjuist was: Cuspert had de aanval overleefd. Waar hij nu is, is onbekend.

Op CNN.com staat de uitgebreide reconstructie van het verhaal.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.