TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Huis van Afgevaardigden stemt met nipte meerderheid Obamacare weg

Wordt vervangen door een Republikeinse zorgwet

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdagavond met een minieme meerderheid van van enkele stemmen ingestemd met een wijziging in de zorgwet die onder de vorige president Obama werd ingevoerd. De meeste Republikeinse leden van het huis stemden voor. Alle 193 Democratische leden stemden tegen.

De goedkeuring van het plan om Obamacare te vervangen door een door de Republikeinen opgestelde wet kan gezien worden als een succesje voor president Trump. In maart sneuvelde een eerdere versie van deze wet nog voordat deze in stemming kwam in het huis.

De Senaat moet het plan nog goedkeuren. Verwacht wordt dat dit nog zeker een maand gaat duren omdat veel senatoren nog wijzigingen in de plannen willen doorvoeren. De Republikeinen hebben met 52 zetels een zeer kleine meerderheid in de Senaat, tegen 48 stoelen voor de Democraten.

Tegenstanders van de plannen van Trump zijn bang dat miljoenen Amerikanen met de nieuwe wet weer zonder zorgverzekering komen te zitten. Daarnaast worden strengere voorwaarden gesteld om chronisch zieken te verzekeren en bestaat de vrees dat zij veel meer geld moeten betalen voor zorg.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.