Binnenland

Rabobank schroeft beveiliging pinautomaten nóg meer op na recente plofkraak

04-05-2017 16:05

De Rabobank is voornemens om de beveiliging van hun pinautomaten nog meer op te schroeven na een recente plofkraak op een Rabobank-pinautomaat in Terborg. Eerder had de Rabobank al laten weten beveiligers in te zetten bij hun pinautomaten. Het is nog niet bekend wat de extra maatregelen gaan inhouden laat de Rabobank aan De Gelderlander weten.

Nederland wordt al maanden geteisterd door een tsunami van plofkraken. De daders maken bij het opblazen van de pinautomaten vaak gebruik van gas of explosieven waardoor er veel schade aan omringende gebouwen ontstaat.

Het gaat vaak om criminele bendes, niet zelden van Marokkaanse afkomst, die pinautomaten opblazen in provinciale gebieden in Nederland maar ook in Duitsland.

Politie en justitie lijken weinig vooralsnog weinig vat te hebben op de bendes. Bijkomend nadeel is ook het softe strafklimaat in Nederland: bendeleden die slechts een aantal jaren geleden tot celstraffen werden veroordeeld zijn inmiddels weer op vrije voeten en plegen opnieuw plofkraken.