Buitenland

ISIS-video toont onthoofding Russische kolonel

09-05-2017 11:09

In een door ISIS-Furat media vrijgegeven video is te zien hoe in een Russisch-talige video een man wordt onthoofd. ISIS zou deze man beschuldigen van ‘spionage’. Het lijkt te gaan om de Russische Kolonel Evgeny Petrenko, die vorig jaar al in een video te zien was als gevangene. Dat bevestigt ook de SITE Intelgroup.

Het uitbrengen van deze video valt samen met de ‘dag van de overwinning’ waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland herdenkt. De terreurgroep stelt in de video dat de man teveel geloof heeft gehecht aan de veronderstelde Russische belofte niemand te verlaten als ze gevangen genomen zouden worden. Daarna wordt de man met een mes onthoofd.

Let op: zeer schokkende beelden


[jwplayer mediaid=”3028296″]

Dreigingen tegen Rusland

Eerder bedreigde de zelf uitgeroepen ‘Islamitische Staat’ al Rusland in een video. “Luister, Poetin, we komen naar Rusland en doden je in jullie huizen. Oh, broeders, voer de Jihad uit, en doodt en bevecht hen!”.

Het is ook niet de eerste keer dat een Rus wordt onthoofd door de terroristen. In 2015 werd ook al een man gedood die van spionage beschuldigd werd. Ook in die Russisch-talige video uitte ISIS bedreigingen aan het adres van de Russen. ISIS kwam ook met dreigementen aan het adres van Rusland na de aanvallen die een reactie waren op, ondermeer, het neerhalen van een Russisch passagiersvliegtuig boven de Sinaï.