TPOok!

 
Buitenland

Oostenrijkse rechter censureert Facebook na klacht van partijleider De Groenen

Facebook moet belediging van de politica actief opsporen en wissen

Facebook moet van de Oostenrijkse rechter ‘hate speechopsporen en wissen van de site. De content alleen binnen Oostenrijk blokkeren is niet voldoende. Dit oordeelde de rechter naar aanleiding van een klacht van de Groenen. Over partijleider Eva Glawischnig waren scheldberichten verschenen, en dat is dus vanaf nu verboden door de rechter.

De Groenen gaan in cassatie, want ze willen nog strengere censuur: Facebook moet niet alleen het gewraakte bericht en kopieën daarvan verwijderen, vinden ze, maar ook ‘soortgelijke berichten’. Ook willen de Groenen afdwingen dat het bedrijf schadevergoedingen gaat uitkeren voor ‘hate speech‘.

Kritiek op politici is dus duidelijk niet de bedoeling, en dat Groenlinkse partijen in hun rancune bereid zijn alle vrijheid te offeren op het altaar van hun moraal, is al langer duidelijk. Gelukkig werkt de EU ook aan wetgeving omtrent vrije meningsuiting op social media, zodat binnenkort niemand meer kwetsende dingen hoeft te lezen. Het onderscheid tussen ‘hate speech‘ en ‘onwelgevallige meningen’ is immers zoals iedereen weet loepzuiver vast te stellen, nietwaar?

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.