TPOok!

 
Binnenland

Oproep ISIS voor aanslagen: ‘gebruik online advertenties om mensen te lokken’

'Reserveer een aparte kamer om de lichamen in te gooien'

De terreurbestrijders van de NCTV en inlichtingendienst AIVD houden rekening met een nieuw recept voor aanslagen in het Westen. ISIS roept op tot het executeren van westerlingen door hen met online-advertenties in de val te lokken. Dat kan door studentenkamers te verhuren, vacatures uit te schrijven of iets te verkopen via verkoopsites als Marktplaats. Dat schrijft De Telegraaf.

“Reserveer een aparte kamer om de lichamen in te gooien en eindig de slachting met een gijzeling”, luidt het lugubere advies van ISIS. De handleiding staat in het laatste nummer van IS-magazine Rumiyah. “Het is gebleken dat jihadisten zich kunnen laten inspireren door de inhoud van die geschriften”, laat de NCTV weten.

ISIS is continu opzoek naar nieuwe manieren voor de meest effectieve aanslag, bevestigt een woordvoerder van de AIVD: “Wat dat betreft is het een lerende organisatie. Het is een voorbeeld van wat ze telkens doen: ze zijn steeds op zoek naar de slimste manieren om kwaad te doen. Iemand ombrengen in huis kan aandacht geven, maar er zijn ook andere, nog effectiever scenario’s denkbaar.”

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.