TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Amsterdamse politietop wil Amsterdamse politie islamiseren: hoofddoekje als onderdeel uniform

Want anders te veel blanke autochtone agenten en dat mag niet van de diversiteitspolitie

De Amsterdamse politietop overweegt een hoofddoekje toe te staan als onderdeel van het politie-uniform. Zo hoopt de eenheidsleiding meer allochtone agenten te werven, meldt het AD.

Nu mogen dienders in Nederland geen geloofsuitingen – zoals een hoofddoekje, keppeltje of kruisje – dragen. De Amsterdamse eenheidsleiding denkt erover na om dat verbod in de hoofdstad van tafel te vegen. “We hebben het erover”, bevestigt de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. “Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat een maatregel die effect kan hebben.”

Hij wil dat de helft van de nieuwe agenten in Amsterdam van allochtone afkomst is, zodat het korps meer een afspiegeling is van de Amsterdamse maatschappij. Momenteel heeft slechts 18 procent van de Amsterdamse agenten een niet-Nederlandse achtergrond

De politiechef geeft aan dat het al in andere landen gebeurt. “In landen als Amerika, Canada, Engeland, Australië, Ierland en Singapore kennen ze al verschillende vormen. Maar als je kijkt naar Frankrijk, Duitsland, Nederland en Scandinavische landen nog niet.”

De eerste reacties uit politiek Den Haag waren donderdagochtend kritisch. Dilan Yesilgöz van de VVD vindt hoofddoekjes niet passen bij de rol van de politie. “Kom op politie Amsterdam; dit kan echt niet. Scheiding kerk en staat. Houd de politie neutraal”, aldus Yesilgöz. PVV-leider Geert Wilders reageert op Twitter met een enkel woord. “Waanzin!”.

De PVV heeft inmiddels Kamervragen gesteld.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.