TPOok!

 
Buitenland

Italië stelt vaccinatie verplicht voor kinderen op openbare scholen

Vermijdbare ziekte en sterfte nemen toe in Europa door anti-vaccinatie-beweging

In Italië werden alleen al in dit jaar meer gevallen van mazelen geconstateerd dan in heel 2016, doordat minder ouders hun kinderen vaccineren. Volgens premier Paolo Gentiloni komt dit door ‘de verspreiding van anti-wetenschappelijke theorieën.’

Van oudsher enten veel strenggelovigen hun kinderen niet in, maar die groep is niet verantwoordelijk voor de groei van populatie onbeschermde kinderen. Die groei komt op het conto van de antivaccinatiebeweging die op pseudowetenschappelijke basis niet inent en een angstcampagne tegen vaccinatie voert.

Voor de Italiaanse overheid is de maat vol: kinderen die naar openbare staatsscholen gaan, moeten verplicht worden ingeënt tegen 12 ziekten. Als een zesjarig kind niet is ingeënt, krijgen de ouders een boete.

Lees ook: Amerikaanse antivaxxers bestoken immigranten, mazelenuitbraak is het gevolg

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.