Binnenland

Achmed Baâdoud (PvdA) noemt vvmu onbegrensd, maar deed aangifte tegen Wilders

22-05-2017 10:44

Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West, Achmed Baâdoud (PvdA) nam het gisteren op voor de agente die onder diensttijd een hoofddoek meende te kunnen dragen in een opmerkelijke en inmiddels weer gewiste tweet. Hij stelt daarin dat de vrijheid van meningsuiting ‘geen grenzen kent’. Gelukkig had de altijd opmerkzame Carel Brendel Maja Mischke het screenshot nog:

Brendel ontmaskert meteen een inconsequentie in dit standpunt:

Maar er is meer. In 2015 gaf Achmed Baâdoud een interview aan het Reformatorisch Dagblad waarin hij het volgende laat optekenen:

Wilders bepaalt niet voor mij wat ik moet geloven. Na zijn uitspraak over ”minder Marokkanen” was ik een van de mensen die aangifte tegen hem deden. Ik was gekwetst.

Na PvdA-er Sofyan Mbarki die nat ging op copvod-gate omdat hij loog dat er ‘alleen maar positieve racties’ kwamen op de gehoofddoekte Andrea Prins, is Baâdoud de tweede Amsterdamse, islamitische PvdA-politicus die zich verslikt in geinige maar ingewikkelde conceptjes als waarheid, vrijheid en consequent denken. Vrijheid van meningsuiting ‘kent geen grenzen’, totdat mijnheer Baâdoud gekwetst is, kennelijk. Waarvan akte.