TPOok!

 
Binnenland

Nederlandse politie-roofvogel beveiligt NAVO-top in Brussel tegen drones

Of de roofvogel een hoofddoek mag dragen is niet bekend

Nederland draagt ook een steentje bij aan de beveiliging van de NAVO-top die donderdag in Brussel plaatsvindt. Een roofvogel van de Nederlandse politie wordt ingezet om eventuele drones uit de lucht te halen.

De bijeenkomst van 29 regeringsleiders en staatshoofden, onder wie de Amerikaanse president Donald Trump, gaat gepaard met een enorme veiligheidsoperatie. De Belgische politie zet naar schatting ongeveer 2000 man in, en Trump neemt ook enkele honderden veiligheidsmedewerkers mee. Luxemburg helpt mee met de handhaving van de openbare orde.

De Benelux-inzet is mogelijk door het politieverdrag dat de drie landen in 2004 sloten. Daardoor mogen agenten ook over de grens identiteitscontroles uitvoeren, verdachten achtervolgen en patrouilleren.

Hoeveel agenten Nederland en de andere landen precies inzetten, willen de Benelux en de Nederlandse politie om veiligheidsredenen niet bekendmaken.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.