TPOok!

 
Binnenland

Dreigingsniveau Nederland blijft gelijk, NCTV volgt ontwikkelingen in Manchester

Niveau blijft 4 op een schaal van 5

Het dreigingsniveau in ons land blijft na de aanslag van maandagavond in Manchester onveranderd. “Het blijft niveau vier op een schaal van vijf”, liet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in Den Haag dinsdag weten.

De zelfmoordaanslag na afloop van een concert van Ariana Grande in Manchester kostte aan zeker 22 mensen het leven. Onder de slachtoffers zijn veel tieners. “We houden de ontwikkelingen in Groot-Brittannië goed in de gaten”, aldus een woordvoerster.

“In Nederland gelden al langer zichtbare en onzichtbare maatregelen”, meldt Nationaal Coördinator Dick Schoof in een bericht op Twitter. Hij spreekt van “een vreselijke daad bij concert met ook veel kinderen. We volgen de situatie nauwgezet”.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.