TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Passagiers die het in trein opnamen voor moslima’s doodgestoken in Oregon

Dader is al eerder veroordeeld

Een 35-jarige man heeft deze week in een stoptrein in Portland, in de Amerikaanse staat Oregon, twee passagiers doodgestoken en een ander verwond. De drie probeerden hem ervan te weerhouden een paar vermoedelijke moslima’s nog langer lastig te vallen. De politie maakte vandaag bekend dat de messentrekker, die afgelopen avond al snel na de steekpartij kon worden gearresteerd, een al eerder veroordeelde crimineel uit de stad is.

Racistische en religieuze beledigingen

De dader begon in de trein plotseling racistische en religieuze beledigingen te schreeuwen naar de vrouwen, van wie er een een hoofddoekje droeg. Toen drie getuigen in de coupé tussenbeide wilden komen, moesten ze het zelf ontgelden. Een stierf ter plekke, een tweede later in het ziekenhuis. De belaagde vrouwen hadden de trein al verlaten voordat de politie arriveerde. Zij worden nog gezocht om een verklaring af te leggen.

De politie wilde niet zeggen wat de verdachte op zijn strafblad heeft staan. Een lokale krant meldde dat hij zich eerder schuldig heeft gemaakt aan diefstal, kidnapping en wapendelicten.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.