TPOok!

 
Buitenland

Britse inlichtingendienst MI5 doet intern onderzoek na falen rond dader Manchester

MI5 had al meerdere tips uit de omgeving van Abedi dat hij gevaarlijk was, deed er niets mee

Er komt een intern onderzoek bij MI5 naar de manier waarop de binnenlandse inlichtingendienst is omgesprongen met waarschuwingen over zelfmoordterrorist Salman Abedi. Dat hebben Britse regeringsfunctionarissen maandag bevestigd tegenover de BBC.

MI5 was zeker drie keer gewaarschuwd voor de extremistische gedachten van Abedi voordat hij vorige week maandag zichzelf opblies. De inlichtingendienst onderzoekt hoe het kon gebeuren dat daarmee niets is gedaan. Ook komt er nog een apart rapport aan de Britse ministers.

Er zijn ongeveer 3000 personen voor wie de Britse geheime diensten bijzondere interesse hebben. Ook Abedi behoorde daar een tijdje toe. De laatste tijd was hij echter geen doel van onderzoek geweest. Door de aanslag vielen 22 doden.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.