Binnenland

Drammende millennials doen colorrun, krijgen geen medaille, drammen, krijgen toch medaille

29-05-2017 14:34

Voor pathetische ren-meisjes is er elk jaar een afschuwelijk ludiek hardloop-belevings-dingetje genaamd colorrun. Dat is dus hardlopen waarbij er gekleurd poeder over je heen wordt gegooid, helemaal lekker gek uniek leuk. Dat kleurpoeder bleek al eerder giftig te zijn trouwens, dat was hilarisch. En bij een colorrun in Leeuwarden kregen de millenniale jankbrigades het voor elkaar om te klagen over, nouja, over de kleur. Bij, wij herhalen, een colorrun. Maar dit terzijde, over naar Amsterdam, de navel van het millennial-staren en het toneel van dus zo’n ontzettend positieve, leuke, verschillige colorrun gisteren.

Wij citeren AT5: “De filosofie van het wereldwijd populaire hardloopfestijn is dat het ‘the happiest 5k on the planet’ moet zijn” *jeukkkkk* maar dat was het dus niet want er was de millennials een medaille beloofd. Niet voor de mensen die hard trainen en echt iets kunnen en bij de eerste drie finishen, neen, dat is allemaal niet inclusief. En kwetsend, excelleren is kwetsend en presteren is gemeen. Iedereen is immers altijd een winnaar in de wereld van de speciaal sneeuwvlokkigen. De Facebook van de Colorrun staat dan ook vol jammerklachten van intens gekwetste meisjes die 30 euro hebben betaald om bij 30 graden te hollen terwijl mensen ze gekleurd poeder in de bakkes gooien en daarna geen medaille kregen.

Enkele citaten, pas op, het aangedane leed kan als schokkend worden ervaren en een trauma of traumatische herbeleving triggeren.

De medailles..
Het meest teleurstellende vind ik nog het feit dat jullie hier zo glashard over lopen te liegen. Er is meer dan genoeg bewijs aangeleverd (in de vorm van beeld materiaal). En jullie gaan de confrontatie niet eens aan. Zit je dan fout of zit je dan fout? We hebben allemaal de unicorn medailles gezien die jullie zelf op instagram hebben geplaatst. Ook weten we dat color runners in andere landen wel deze medailles uitgereikt hebben gekregen. Het minste wat jullie kunnen doen is toegeven dat er iets fout is gegaan. EEN (!!! niks FLOWERS) slappe gerbera is geen medaille! En zeker niet voor de prijs die we er allemaal voor betaald hebben!

Daarnaast waren er supersadistische poedergooiers in dienst langs de route:

Zeg color run, twee dingen: 1 waar is de medaille? Zeggen jullie heel leuk bij de finish dat doen we niet dit jaar maar stond toch echt bij de informatie toen ik mij opgaf. 2 als jullie supervaak adverteren dat jullie alleen op het onderlichaam richten en dergelijke waarom spuiten dan drie vrijwilligers poeder over mijn hoofd en zegt een vierde :oh, je denkt dat we je gezicht niet kunnen raken (want ik had zoals geadviseerd een bandana voor en een zonnebril) waardoor het halve groene vak achter mij aan kwam om mijn gezicht te raken?

De beelden van de veelkleurig bestoven welvaartstrutjes zonder medaille gaan de wereld over, de kinderen van Raqqa hebben laten weten diep teleurgesteld te zijn in de organisatie van de Colorrun. Zij roepen op om ‘de happiest 5 K on the planet’ te boycotten en zijn een inzameling gestart om de lekker gekke meiden alsnog van een medaille te kunnen voorzien.

De organisatie houdt voet bij stuk en lacht zich kapot om mensen die dus 30 euro betalen voor een stukje rennen is gezwicht want millennials houden echt gewoon nooit meer op met je helemaal kapot drammen tot zij hun zin krijgen. De dametjes hebben zelfs, wij verzinnen dit ook niet, een klachtenpagina opgericht over eenhoornmedailles bij een kleurpoeder-hardloop-dinges. Er zullen alsnog medailles worden gemaakt en opgestuurd. Vermoedelijk met eenhoorn erop.